Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 1. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Projesi ‘Nasıl Girişimci Olurum?’ eğitiminde başarı gösteren 55 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

GAGİAD dernek merkezinde gerçekleşen sertifika törenine, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, KOSGEB Müdürü Gökhan Doğan ile kursiyer katıldı.

Girişimcilik kursu hazırlayan GAGİAD’a teşekkür eden KOSGEB Müdürü Doğan “Gaziantep’te bu ilk etkinliğimiz. İnşallah aldığınız sertifikalar sonuca ulaşır. İş planınızı hazırlar. Bizlere de en kısa zamanda destek başvurularınızı bekliyoruz. Öncelikle GAGİAD’a başkanımız nezdinde teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir kurs açmaya bilir ve sizlerle de tanışmayabilirlerdi. Böyle bir inisiyatif alıp Gaziantep’in geleceğine hizmet etmeye de bilirlerdi. Şuanda çoluğu ve çocuğuyla da vakit geçiriyor olabilirlerdi. Bunların hepsi birer fedakârlıktır. Ben bu noktada KOSGEB ile girişimcilik kursunu geliştirmede emeği geçen GAGİAD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda bir konuşma yaparak kursiyerleri başarılarından dolayı kutlayan Özdurak, girişimciliğin öneminden bahsetti. Girişimciliğin tek bir kavramda değerlendirilemeyeceğini dile getiren Özdurak, bundan sonraki süreçte de daima kursiyerlerin yanında olacaklarını ifade etti. Bu tür eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini vurgulayan Özdurak, “İki gurup olarak değerlendirdiğimiz ve KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz girişimcilik kursunu tamamlanması dolayısıyla sertifika töreni gerçekleştireceğiz. Girişimcilik temel anlamda bakınca bir tek kavrama sığdırma söz konusu değil. Girişimciliği sadece iş dünyasında değerlendirmekte mümkün değil. İnsan kendi aile yaşantısından, sosyal yaşantısından, okul hayatına kadar birçok noktada girişimci olması gerekiyor. Önder olması gerekiyor. Girişimciliğin biraz daha kelime kökenine indiğimiz zaman eski dilde müteşebbis olarak değerlendirilmektedir. Şuanda hepiniz birer müteşebbissiniz. Yani Türkiye için bir değersiniz. Eğer siz almış olduğunuz eğitimlerle bu değeri ve kazanımlarınızı kendi ülkenize harcadığınız zaman o değerin farkına bir şeyler ürettiğiniz zaman varacaksınız” dedi.

“Bizler Gaziantep coğrafyasında yaşıyoruz. Gaziantep’in her zaman girişimcilik ruhunu değerlendiriyoruz” diyen Özdurak sözlerini şöyle sürdürdü:“Gaziantep coğrafyasına baktığımız zaman yer altı ve yer üstü kaynaklarımız yok. Suyumuzda dışarıdan geliyor. Verimli toprağımızda yok. Bizim sadece çalışkan insanlarımız var. Kursiyerlerimize baktığımız zaman bayanların çok daha fazla olması bizim için artı bir değerdi. Çünkü biz bayanlara pozitif ayrımcılık yönünde öncelik veriyoruz. Bayanların iş gücü hayatına girmelerini çok istiyoruz. Ayrıca bayanların sadece evde ev işiyle uğraşan insanlar olarak değil, Türkiye’nin ekonomik gücüne katkı yapan insanlar olarak görmek istiyoruz. Toplumda bugün yaşanan bazı yozlaşmalarında bu şekilde önüne geçilebileceğine inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Özdurak ve Doğan kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.