GAGİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI TANER ÖZDURAK:’’ GAZİANTEP YATIRIM YAPMA GÜCÜ, İHRACATI VE GİRİŞİMCİLİK RUHUYLA GELİŞEN DİNAMİK BİR ŞEHİR’’

-TUSAF BAŞKANI ERHAN ÖZMEN: “TÜRKİYE’DE 38 MİLYON KADINDAN SADECE 18 MİLYONU İŞ GÜCÜNE KATKI SAĞLIYOR”

-GAZİANTEP TİCARET ODASI BAŞKANI EYÜP BARTIK: “TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİ İÇİN 5 TANE DAHA GAZİANTEP’E İHTİYACI VAR”

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ‘Yatırımcılar Fizibilite Hazırlamanın Önemini Anlıyor’ proje çalıştayı gerçekleştirildi.

GSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen çalıştay toplantısına Tusaf Başkanı Erhan Özmen, Gagiad Başkanı Taner Özdurak, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, konuşmacı olarak Dr.Faruk C.Tekindağ ve ilgililer katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Gagiad Başkanı Taner Özdurak yaptı. Özdurak konuşmasında şunları kaydetti;’’ Gaziantep her geçen gün kendini geliştiren dinamik bir şehir. Gaziantep yatırım yapma gücü, ihracatı ve girişimcilik ruhuyla gelişen dinamik bir şehir. Bugün burada en önemli kararı alırken yani yatırım kararını alırken acaba doğru adımları atıyor muyuz? Bu sorunun cevabını bulacağız. Projemize destek veren İpekyolu Kalkınma Ajansına, Tusaf Başkanımız Sayın Erhan Özmen’e ve Ticaret Odası Başkanımız Sayın Eyüp Bartık’a teşekkürlerimi sunarım.’’ Dedi.

Özdurak’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise fizibilitenin öneminin anlatıldığı böyle bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan ve destek vermekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. Daha sonra kürsüye gelen Tusaf Başkanı Erhan Özmen de katılımcılara bir sunum ve konuşma gerçekleştirdi. Özmen, sunumunda katılımcılara istatistiki bilgiler paylaştı. Ülke nüfusları ve kişi başına düşen gayri safi milli hasıla oranlarını ve Türkiye’nin diğer ülkelere göre nasıl bir fotoğrafı bulunduğunu anlatan Özmen, markalaşmanın ve katma değeri yüksek ürünler satmanın önemine değindi. Dünyadaki tasarruf oranlarından bazı sayısal verileri paylaşan Özmen, Türkiye’nin gelir dağılımına ve üretime göre en çok israf eden ülkeler arasında bulunduğunu belirtti. Türkiye’de 3.2 milyon KOBİ’nin bulunduğunu aktaran Özmen, bu KOBİ’lerin yeteri kadar desteklendiği takdirde Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Kadınların dünya genelinde iş gücüne ve iş piyasasına verdikleri katkı oranlarını açıklayan Özmen, Türkiye’de 38 milyon kadının bulunduğunu ancak bu rakamdan sadece 18 milyon kadının çalıştığını geriye kalan 20 milyon kadının ise iş gücüne katkıda bulunmadığına dikkat çekti.

Özmen’in konuşma ve sunumunun ardından kürsüye gelen Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türk işadamlarının fizibilite konusunda oldukça geride kaldığını belirtti. Fizibilite çalışmasının önemine dikkat çeken Bartık, pazar araştırması ve fizibilitenin farklı şeyler olduğunu açıkladı. Gaziantep’in bölgede yaşanan bazı olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye’de en çok büyüyen ve gelişen şehirlerden birisi olduğuna dikkat çeken Bartık, bu yüzden Dünya Bankası’nın Gaziantep’e gelip incelemelerde bulunduğunu aktardı. Türkiye standartlarında Gaziantep’in hızlı bir büyüme ivmesine sahip olduğunu ifade eden Bartık, ‘Türkiye’nin gelişmesi için 5 Gaziantep’e daha ihtiyacı var’ dedi.

Bartık’ın konuşmasının ardından çalıştaya konuşmacı olarak katılan Dr.Faruk C.Tekindağ sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştay arama konferansı ile devam etti